Om TBN Nordic

TBN Nordic är en svensk TV-kanal. I utbudet möter du t ex mängder av kristna artister och förkunnare med rötter i vårt eget land. Samtidigt har TBN Nordic tillgång till det allra bästa utbudet i Trinity Broadcasting Network  som samordnar ett 30-tal kristna TV-kanalen runt hela jorden, där bland annat Hillsong Channel ingår.

TBN Nordic drivs som en icke vinstdrivande ideell förening med säte i Stockholm.

Organisationsnummer
802517 – 4056

Drömmen blir verklighet…

Det startade som en dröm i huvudet på Anders Wisth djupt inne i de småländska skogarna i den lilla orten Stockaryd nära Sävsjö.

– Jag hade jobbat som pastor några år när jag bytte bransch och blev en del av möbeldesignbranschen. Men jag var inte nöjd med något av de jobben, berättar Anders som började drömma om att jobba med TV.
– Målet för mig och mina närmaste var att nå ut till tusentals nya tittare med hjälp av sociala medier, internet och en egen TV-kanal.

Först bedrevs arbetet under varumärket ”TV2020”. Men av upphovsrättslliga skäl fick man överge det namnet. Till slut landade ambitionerna i ”Lifely Channel”, som lanserades 2017 som ett Video On Demand-företag (man tittar när som helst på de program som lockar på tablån).

Strax efter lanseringen av Lifely Channel hände något som lyfte den småländska TV-satsningen till en helt ny, högre nivå.
– Ingen kunde då i sin vildaste fantasi tänka sig att världens största kristna tv-nätverk skulle komma och knacka på dörren till den lilla verksamheten i Småland, berättar Anders.

Men det var precis vad som hände den 20 september 2017. Någon hade viskat i örat på TBN:s chefer om den entusiastiske Anders Wisth och hans TV-vänner i Stockaryd:
– Jag fick ett e-mail klockan 21.04 den dagen, som kom att förändra väldigt mycket i den verksamhet som byggts upp månaderna dessförinnan.

Kort och gott så erbjöd världens största kristna TV-nätverk sina tjänster för en gemensam lansering av en kristen TV-kanal i Sverige. Anders Wisth trodde inte sina öron när chefen Matt Crouch i Kalifornien, USA frågade om Mediahuset i Stockaryd ville göra gemensam sak med TBN för att med kvalitet och kraft nå ut till svenska folket med det kristna budskapet – förpackat i olika TV-format för att visa evangeliets bredd och djup.

Trinity Broadcast Network (TBN) har sedan starten1973 vuxit under lång tid. Först under Jan & Paul Crouch ledning till att idag ledas av Laurie & Matt Crouch. TBN är världens största kristna TV-nätverk med drygt 35 kanaler över hela världen.

När denna möjlighet öppnade sig och TBN så tydligt visade sitt intresse för Sverige och Norden så var det naturligt att använda det varumärke som redan fanns. För Sverige och Nordens blev det naturligt att döpa den nya satsningen TBN Nordic.

Lördagen den 7 juli 2018 skedde premiärsändningen för TBN Nordic, som idag finns både som satellitkanal, internetkanal och ovanpå detta en play-funktion som låter alla tittare ta del av de program som smidigt laddas hem via nätet. 

Kanalen har tillgång till TBNs material från hela världen hvuudfokus ligger på egenproducerat material från Sverige och Norden.

– Visionen är att ge Jesus en plats på skärmarna och bygga en kanal på sanning, medlidande och exellens, sammanfattar grundaren och TBN Nordics ansikte utåt: Anders Wisth i Stockaryd.